Любопитно

Деца с първи урок по грънчарство в хасковско училище

Първите си уроци по грънчарство получиха малчугани от четири детски градини в Хасково.

Това стана възможно благодарение на Деня на отворените врати в ОУ „Шандор Петьофи“. Тази година инициативата е озаглавена „С глина в ръка да посрещнем пролетта“.

Гости бяха групи от детските градини „Слънце“, „Звънче“, „Славейче“ и „Ежко Бежко“. Те бяха посрещнати от възпитаници на училището, облечени в народни носии, които представиха обичая Лазаруване. Малчуганите ваяха малки глинени съдове, оцветяваха фигурки с учителя по рисуване.

„Това е първото грънчарско колело в хасковско училище“, съобщи Даниел Русев, преподавател по изобразително изкуство. То е закупено по национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ и отскоро се използва в часовете.

„Важно е да помним българските традиции и обичаи и да ги предаваме от поколение на поколение, защото корените са толкова важни, колкото и крилете, които им даваме“, категорични са учителите от ОУ „Шандор Петьофи“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button