Спорт

Гришо постигна пета победа от пет мача срещу Хуркач

Григор Димитров се класира за първия път в кариерата си за четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Маями, който е с награден фонд от 8.995 милиона щатски долара, съобщават от федерацията по тенис.

С този успех хасковлията вече се е класирал за четвъртфиналите на всички девет Мастърс турнири.

Поставеният под №11 българин направи обрат и победи с 3:6, 6:3, 7:6(3) №9 в световната ранглиста Хуберт Хуркач. Срещата продължи 2 часа и 43 минути. Полякът е шампион на турнира в Маями през 2021 година. Това пък е пета победа от пет мача за Димитров срещу Хуркач.

На четвъртфиналите Димитров ще играе срещу №1 в схемата Карлос Алкарас. До момента Алкарас води с 3:1 победи в преките мачове, но Димитров спечели последната среща между двамата на Мастърс турнира в Шанхай през месец октомври миналата година.

Гришо спаси една точка за пробив при 2:3 в първия сет срещу Хуркач, но след това допусна брейк за 3:5. Световният №9 се възползва и затвори сета на собствен сервис с 6:3.

Димитров отрази по една точка за пробив при 1:1 и 2:2 гейма във втория сет. От своя страна Гришо пропусна възможност да пробие при 2:1 гейма, но след това успя да стигне до първия си пробив в мача, за да поведе с 4:2. До края на сета Димитров сервира много стабилно и изравни след 6:3.

Двамата тенисисти спасиха по една точка за пробив в третия сет и така се стигна до решителен тайбрек. В него Димитров поведе с 6-3 точки и от първия си мачбол затвори мача в своя полза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button