Любопитно

Млади хасковски актьори празнуват на сцената Деня на театъра

Младите актьори от театрална школа „Арлекин“ с ръководител Румяна Георгиева ще отпразнуват Международния ден на театъра – 27 март, с премиерата на постановката „Боряна“ от Йордан Йовков.

Представлението започва от 18:30 часа на сцената на читалище „Заря“. В ролите са Румен Христозов, Габриела Данева, Крис Братанов, Христо Ташев, Диляра Енвер, Димитър Христов, Антани Георгиев, Анджелина Иванова и Алекс Добрев.

По думите на Румяна Георгиева, която е и режисьор на постановката, това ще е най-доброто представление на школата за сезона. Йовков е потърсен, за да се видят нашите корени и накъде вървим. „Арлекин“ имат и съвременни пиеси в репертоара си, но искат да представят пред публиката и родното, защото българската драматургия не е по-лоша от чуждата.

ТеатърУтре актьорите заминават за участие в Националните театрални празници в Шумен, където ще се представят с „Боряна“.

Това е тяхната втора премиера за сезона. Първата беше на 22 март, когато се игра „Голямото влизане“ от Никола Маринов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.03.2024 4:32 4:32

Честит празник, много арлекинни надежди и шуменски успехи на групата!

Back to top button