Регион

БАБХ обжалва връщане на частната лаборатория в помещения на Капитан Андреево

Българската агенция по безопасност на храните ще обжалва решение на Административен съд – София, с което се отменя заповед на областния управител на Хасково от февруари 2023. С нея частната фирма „Евролаб 2011“ беше задължена да освободи помещения на ГКПП „Капитан Андреево“.

Haskovo.info припомня, че тогавашният областен управител Минко Ангелов предприе принудително изземване на помещенията, които се ползваха от частната лаборатория. Те са публична държавна собственост и са отдадени под наем на фирмата. Това се случи в присъствието на тогавашния вътрешен министър Иван Демерджиев.

Агенцията по храните не е основна страна по делото за действията на областния управител, но въпреки това ще предприеме последващи законови действия в защита на държавния интерес, посочват от БАБХ. Тя е отхвърлила искането на „Евролаб 2011“ за достъп до стратегически важни зони и не иска да й позволи повторно да получи такъв.

Решението на съда не променя създадената организация на ГКПП „Капитан Андреево“. Агенцията продължава да извършва всички дейности по осъществяване на официалния граничен контрол от нейната компетентност, включително и лабораторните изследвания на внасяните храни и стоки, допълват от БАБХ.

Изземват помещения от частна фирма на Капитан Андреево и ги дават на БАБХ

Отнеха достъпа на частната фирма до лабораторията на Капитан Андреево – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button