Любопитно

Откриват изложба за Международния ден на птиците

Фото изложба „Живият свят на река Марица“ се открива на 1 април от 11 часа във фоайето на Областна администрация Хасково. Автор е фотографът Богдан Боев, съобщават от РИОСВ – Хасково.

Роден в Димитровград, той е сред професионалните фотографи на диви животни, които у нас са рядкост. Започнал кариерата си като професионален състезател по баскетбол, постепенно се увлича по снимането и вече 15 години е отдаден на т.нар. wildlife фотография, търсенето на редки животински видове, които да улови с обектива си.

Боев е също водач на групи и организатор на обучения на хора, които искат да заснемат дивата природа на България. Според него фотографията много помага за опазването на природните богатства.

ИзложбаСъбитието е посветено на 1 април – Международния ден на птиците. Това е един от най-старите празници от екологичния календар. Решението за обявяването му е прието на 6 декември 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на редките птици и е една от първите природозащитни дати в международния календар от глобални събития, чрез която хората заявяват своята загриженост за опазването и съхранението на дивата природа на планетата ни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button