Хасково

735 домашни кучета са регистрирани в Хасково, сред тях са 13 питбула и 5 кангала

735 домашни кучета са регистрирани в Община Хасково към 13 януари 2024 г.

Регистърът се актуализира периодично на база данните от данъчната дирекция, където се плащат таксите за регистрираните кучета, коментираха пред Haskovo.info от кметството.

Сред вписаните в регистъра са по-опасни животни като 13 питбула, две кучета от породата американско були, 3 кавказки овчарки, 2 добермана, 5 кангала, канадски вълк, чехословашки вълк, 10 каракачанки, 6 български овчарски кучета, 8 от породата аржентински дог, американски стафордшир, 28 Кане Корсо и толкова средноазиатски овчарки.

Както Haskovo.info писа, през миналата година са подадени 78 сигнала за бездомни кучета. Всички те са отработени, като са хванати 30 кучета, които са обработени в приюта и след това са върнати на местата на залавяне. Кастрираните и чипираните кучета са по-малко от сигналите, тъй като повечето вече са били обработени в приюта.

78 сигнала за бездомни кучета за година в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Росица
Росица
01.04.2024 15:39 15:39

Единствената опасна порода е човека!

Back to top button