Хасково

Кампания срещу телефонните измами се провежда в Хасково

Съвместна кампания срещу телефонните измами провеждат Община Хасково и областната дирекция на МВР.

Кметът Станислав Дечев и директорът на ОДМВР- Хасково старши комисар Чавдар Георгиев дадоха старт на инициативата, като заедно със заместник-кметовете Мария Вълчева и Танер Емин, началникът на РУ – Хасково Мирослав Христов, служители на полицията и общината раздаваха флаери в центъра на града.

„Община Хасково издаде 20 000 брошури, съдържащи най-важната информация, която трябва да знаят възрастните хора. Целта е да напомним да бъдат внимателни, да запазят хладнокръвие и в никакъв случай да не се доверяват на някой, които им иска пари по телефона“, каза Дечев.

Кампания„Нито една институция не иска пари от гражданите, за да си върши работата, това е най-важното, което трябва да запомнят хората“, подчерта градоначалникът. Той съобщи, че от днес социалните работници в Община Хасково и полицейски служители и инспектори от ОДМВР – Хасково ще раздават информационните флаери в града и в населените места.

Кампания„Чрез нашата широка мрежа от социални услуги като Грижа в дома, Лични асистенти, Домашен социален патронаж, Топъл обяд, Асистентска подкрепа, центровете за работа с граждани и други, ще се опитаме да достигнем до възможно най-много хора от уязвимите групи, за да предотвратим бъдещи телефонни измами“, каза още Дечев.

КампанияОт началото на годината полицията е предотвратила два случая на опит за телефонни измами в Хасковска област. „В единия случай бяха дадени 26 000 лева. Жертвата сравнително късно съобщи, но въпреки голямата разлика във времето, успяхме да задържим посредника. Затова колкото по-бързо влезете във връзка с роднините, които се представят за пострадали, по-голяма е вероятността измамата да бъде предотвратена“, посъветва ст. комисар Георгиев.

КампанияНай-често измамниците се представят за полицаи, лекари, прокурори, следователи, общински и социални служители, като лъжат, че се е случило нещастие с близък, за което са нужни пари. Тези случаи зачестяват през последните седмици.

КампанияТой апелира хората да запазят хладнокръвие и когато някой им поиска пари по телефона и се усъмнят, че това е измама, веднага да прекъснат връзката и да се обадят на спешния телефон 112.

Завлякоха хасковлийка с 26 000 лв. в измама с гръмнал бойлер и пари за лечение

Заловиха посредничка в телефонна измама, „ужилиxа“ още една жена с 5 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button