Любопитно

Горски уроци за деца и младежи организират в Маджарово

Открит урок за младежи в гората до Природозащитния център „Източни Родопи“ в Маджарово организира Българско дружество за защита на птиците на 15 април.

Участниците ще се запознаят със законодателство и управление на горите в България, лесовъдски практики и управление на горските територии. Те ще научат кои са незаконните дейности в горите, за които се подават сигнали при установяване на нарушения, ще наблюдават с бинокли горски видове птици.

Под надслова „Горска педагогика за деца“ БДЗП ще поднесе и на ученици от Маджарово информация за околната среда, нейната защита и устойчиво управление, за ролята на лесовъдите за поддържането и съхраняването на горските екосистеми и осигуряването на техните многостранни и полезни екологични функции.

БДЗП ще посрещне и ученици от 1 до 4 клас от крумовградското село Поточница. В срещата с тях ще се включат и експерти от Изпълнителната агенция по горите, която заедно с Югоизточното държавно предприятие в Сливен е партньор на природозащитниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button