Регион

Фотоволтаична инсталация за спортната зала и 4 зарядни станции откриха в Свиленград

Фотоволтаична инсталация и четири зарядни станции за електромобили бяха официално открити на паркинга до спортната зала в Свиленград, съобщават от общината.

Соларната инсталация е с мощност 30kWp и осигурява енергия за нуждите на спортната зала. В пълния си капацитет тя спестява приблизително 33% от консумацията на електроенергия на спортния обект. Зарядните станции за електромобили работят изцяло от енергията на централата. Те могат да се ползват безплатно от собствениците на електрически автомобили.

Освен изграждането на фотоволтаичната инсталация другите дейности на общината по този проект включват обучения на четирима експерти в сферата на енергийната ефективност и адаптацията към климатичните промени.

СвиленградПредвидено е още изготвяне на последващи енергийни обследвания на 11 общински и многофамилни сгради – ОУ „Любен Каравелов” и НЧ „Васил Левски“ в кв. „Кап. Петко Войвода”, Социален център – Свиленград, блокове 2, 3, 7, 9 и 12 в кв. „Простор” и блокове 1, 2 и 6 в кв. „Изгрев”.

СвиленградОбектите бяха официално открити от кмета арх. Анастас Карчев. Безвъзмездното финансиране е в размер на 113 541 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button