Любопитно

Хасковлийка спечели първо място на Национална ученическа конференция

Десетокласничката Фатме Халибрям от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково е класирана на първо място на Деветата национална ученическа конференция по история в Кърджали, категория „Доклади“.

„Игра на тронове-разединението“ е докладът, с който се представи Фатме и грабна вниманието на авторитетно жури от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ начело с проф. д.и.н. Диляна Ботева.

В своята разработка гимназистката се спира на Деветоавгустовския преврат – военен преврат в Княжество България от лятото на 1886 година. Той е последван от контрапреврат и поредица от политически събития, които водят до абдикацията на княз Александър I Български, както и до тежка политическа криза в страната, продължила повече от година. Консултант на лауреатката е Янка Вълчева-Иванова.

НаградаДвудневната национална ученическа конференция по история бе под надслов „Личности и събития, повлияли на човешката история“. Тази година избраната тема бе със заглавие „Атентати, преврати, революции и граждански войни“. Мащабното събитие се организирано от Школа „ИстОрика“ при СУ „Петко Рачов Славейков“ с подкрепата на Община Кърджали.

Журито оцени 75 разработки – есета, доклади, презентации, видеоматериали от 35 училища в 21 населени места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button