Хасково

„Възраждане“ – Хасково: Служебният вътрешен министър не може да гарантира честността на новите избори

„Надяваме се с новите избори за общински съвет в Хасково неправдата да бъде поправена и общината да има адекватно управление, различно от сегашното“. Така коментираха от „Възраждане“ окончателното касиране на вота за местен парламент.

Както Haskovo.info писа, ВАС потвърди решението на ХАС, с което изборите за общински съветници в Хасково бяха обявени за недействителни. Очаква се указ на президента Румен Радев за насрочване на нов вот, като предполагаемите дати са 23 или 30 юни.

По думите на депутата от „Възраждане“ Георги Георгиев, партията му е била най-ощетена на местните избори в Хасково, тъй като повторното преброяване в съда показа, че те трябва да имат трима, а не двама общински съветници.

Георгиев изрази надежда неправдата да бъде поправена на новия вот, но изрази и съмнения че това може да стане при сегашния служебен кабинет. По неговите думи той е част от сглобката, защото в него участват министри на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ.

Според депутата вътрешният министър Калин Стоянов не може да осигури провеждането на честни избори. „Той беше министър, когато се проведоха местните избори и по никакъв начин не показа, че може да ограничи купения вот“, посочи депутатът, като каза, че ако от „Възраждане“ съставят правителство след парламентарните избори, техният вътрешен министър щял да осигури честни местни избори в Хасково.

Георгиев призова избирателите да гласуват, защото печеливши от ниската избирателна активност и от гласовете с „Не подкрепям никого“ били ГЕРБ и ДПС. Предстои от „Възраждане“ да обявят листите си за трите вида избори.

Окончателно: Нови избори за Общински съвет в Хасково

След касирането на изборите за местен парламент: Съветниците от мандат 2019 – 2023 се връщат

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тодор
Тодор
09.04.2024 12:40 12:40

Вън калинките и далавераджиите купели местата си с по 50 -100 лева на глас .Стига махалата република да определя членовете и гласове
в Общината. А дано остане тъпото та да има на кого да се смеем.

Анонимен
Анонимен
09.04.2024 13:46 13:46

На тези юнаци двамата вляво и вдясно, няма ли кой да им даде по една самобръсначка да се обръснат малко, като партизани, току що излезли от землянките изглеждат…тези хора жени нямат ли?!?

Back to top button