Любопитно

Поход на книгите се проведе в хасковско училище

Инициативата „Походът на книгите“ се проведе преди обяд в хасковското ОУ „Шандор Петьофи“.

В нея се включи кметът Станислав Дечев по покана на третокласниците от школото. „С удоволствие идвам тук, защото това е моето първо училище. Сега то е много по-модерно и по-красиво. Читалнята, в която се намираме, преди беше зала за тържества, а днес тя е слънчева библиотека с удобства за четене на книги и за почивка“, каза Дечев.

Той прочете на децата приказката „Защо зайчето има дълги уши“ и заедно с тях коментира поуката от тази история. Третокласниците изненадаха своя гост с подарък. Кметът получи уникалната книга „Витязът Янош“ от Шандор Петьофи, написана собственоръчно от всички деца в училището и илюстрирана от тях. Изданието е по повод 50 години от създаване на учебното заведение и е единствено по рода си, допълват от общината.

Книги„Походът на книгите“ се организира от Асоциация „Българска книга“. Тазгодишното дванадесето издание на кампанията е под знака „КаузаГРАМОТНОСТ“. Станислав Дечев и екипът му подкрепят кампанията, която има за цел да насърчи любовта на децата и младите хора към четенето и към книгите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button