Хасково

Задържаха 31-годишен, издирван за трафик на мигранти и фалшиви документи

Хасковският окръжен съд задържа под стража 31-годишен грузински гражданин, обявен за международно издирване от властите в Германия.

Той е арестуван на 5 април на ГКПП „Капитан Андреево“. Заповедта за арест е издадена от районния съд в Хамбург за провеждане на наказателно производство спрямо него за системен незаконен трафик на чужденци и подбудителство за фалшифициране на документи. Предвиденото наказание е 15 г. затвор.

Според съда деянията, за които се издирва грузинецът са с високата степен на обществена опасност. Отчетен е продължителният период на извършването им, както и това, че са в съучастие с други лица и на територията на други държави. Това обосновава извод за наличие на реална опасност да се укрие. Същевременно исканото за предаване лице няма трайна уседналост в страната ни.

По тези причини той е оставен в ареста, като гаранция за явяването му пред съда в същинското производство по неговата екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button