Регион

Културистът Добри Делев дари фитнес уреди на Центъра за временно настаняване

Фитнес уреди и съоръжения за тренировки дари на Центъра за временно настаняване в Димитровград шампионът по културизъм и почетен гражданин Добри Делев, съобщават от общината.

Те ще могат да се ползват от настанените, а идеята за дарението идва, когато управителят на Центъра вижда как 22-годишният Даниел, който от скоро е сред обитателите на социалния център, тренира с импровизирани щанги от подръчни материали. Това подтиква управителя на социалната институция Борислав Борисов да потърси съдействието на общината и Добри Делев.

„Видях един ден как Дани си беше направил щанга от дърво и от капаците на кошовете. Като забелязах как иска да се развива, обърнах се към кметството и Добри Делев, ако имат възможност да помогнат на този млад човек да реализира мечтата си да спортува. Благодарение на тях тази мечта се сбъдна и той, както и останалите настанени, ще могат да ползват фитнес уредите. Казано е: здрав дух – здраво тяло, а така се подпомага и укрепването на психиката“, заяви Борисов и благодари на Делев за дарението и жеста.

Дарение„Не разполагам с излишни уреди, но това не попречи да закупя нови. Взех лост с тежести, дъмбели отделно, както и комбиниран уред за трениране и натоварване на цялото тяло. Важно е човек да има желание. Досега Дани се е справял без условия. Те вече ще са налични за него и за останалите хора в центъра“, каза културистът, който е и собственик на един от популярните фитнес центрове в Димитровград.

Дарение„Обичам да спортувам в свободното време. Най-много ми харесват щангите и вдигането на тежести“, не скри радостта си Даниел, който е от Пловдив. Израснал е по домове. В центъра в Димитровград бил настанен преди около месец.

ДарениеЦентърът за временно настаняване в Димитровград е единственият на територията на Хасковска област с капацитет за настаняване на 20 човека. В момента в него са настанени 16 потребители. Центърът предоставя храна и подслон за хора, изпаднали в криза. В него те могат да остават до 6 месеца.

Дарение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button