Спорт

Футболни легенди на „Левски“ и „Хасково“ с приятелска среща на „Ямача“

Приятелска футболна среща между ветераните на „Хасково“ и „Левски“ (София) ще се проведе на 12 април от 16:30 часа на стадиона в парк „Ямача“.

Идеята е на Живко Димитров, който от 2005 година е помощник-треньор на „сините“ и почетен член на „Ветераните на Левски“. Община Хасково е съорганизатор на проявата. Приятелската среща е посветена на 60-тата годишнина на Живко Димитров. Празникът на футбола започва половин час преди първия съдийски сигнал на стадион „Хасково“ с награждаване на легендите на спорта.

Утре на терена ще излязат големите имена на хасковската школа: Владимир Милев, Николай Николов, Иван Николов, Кирчо Крумов, Недялко Петров, Жеко Йорданов, Веселин Василев – Кимбата, Таньо Ганев, Рачо Килапов, Юксел Реджебов – Чурката, Георги Куманов – Кумата, Дечо Корчев, Емил Ангелов – Бабангида, Николай Йорданов, Недялко Хубенов, Митко Трендафилов, Владимир Андонов – Тапата, Петър Колев, Георги Кутянов. Към тях се очаква да се присъединят и емблематичните имена на хасковския футбол – Георги Александров – Факети, Костадин Латинов, Никола Костов, Минко Топузаков, Стоян Димов, Тодор Янев и Валентин Маринов – Доктора.

За сега от „синия“ гранд не издават всички футболни легенди, които се очаква да участват в приятелския мач. Сигурно е, че на „Ямача“ ще пристигнат Живко Димитров – капитан, Стефан Стайков, Илко Василев, Пламен Николов, Елин Топузаков, Дончо Донев, Илиян Симеонов, Войн Войнов, Емре Нурай.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.04.2024 15:48 15:48

Хасково е футболен град, дали сме големи футболни личности на национално ниво.Жалко, че нямаме отбор поне в Б група.До 90-те години бяхме постоянни участници в втория ешелон на професионалния футбол.

Back to top button