Любопитно

Талант от Хасково е сред финалистите на фондация „Енчо Керязов“

14-годишният Никола Манолов от Хасково е сред финалистите на фондация „Енчо Керязов“.

Седмокласникът в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ е сред десетимата с най-добри постижения през миналата година в областта на образованието.

Никола се занимава с информатика от три години. Стартира своето обучение в училищната школа с ръководител Коля Петрова, старши учител по информатика, насочван и подкрепян от своята по-голяма сестра. От две години насам продължава ежеседмично обучението си в школа „Олимпийци“ в столицата.

Мотивацията за развитие в сферата на информатиката се дължи на неговия състезателен характер и школите, които посещава благодарение на своето семейство. От ранна детска възраст момчето проявява интерес към информатиката, математиката и други точни науки. През 2023 година Никола печели медали от всички национални състезания по информатика, включени в календара на Министерство на образованието и науката.

За 13-та поредна година фондация „Енчо Керязов“ ще отличи най-добрите постижения на деца-таланти в три основни категории: спорт, изкуство и образование. Над 1 000 кандидтури са изпратени към фондацията на световноизвестния цирков артист Енчо Керязов.

На 1 юни в зала „Арена София“ по време на спектакъла „Нощ на звездите“ ще се проведе и Церемонията по награждаване на децата таланти. Най-големите и обичани световни артисти ще се качат на звездната сцена в името на българския талант.

Постиженията на Никола Манолов през 2023 г.:

1. Областен кръг на Националната олимпиада по информатика – първо място
2. СофтУниада, Категория Състезателно програмиране (младша възраст) – трето място
3. Национален кръг на Националната олимпиада по информатика – трето място и бронзов медал
4. Открито първенство на София по информатика, пролет – златен медал
5. Пролетни състезания по информатика – второ място и сребърен медал
6. Ученическо състезание по програмиране CODE@BURGAS – първо място
7. Национален летен турнир по информатика – второ място и сребърен медал
8. Открито първенство на София по информатика, есен – сребърен медал
9. Национален есенен турнир по информатика – трето място и бронзов медал

Участие и заети призови места във всички етапи на олимпиади по математика и математическа лингвистика, както и в математически състезания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.04.2024 23:03 23:03

Браво

Back to top button