Външни публикации

Акумулаторните коли – перфектният подарък за бъдещите състезатели

Малките деца искат да приличат на родителите си и често ги имитират. А представяте ли си радостта им, ако можеха и да шофират? Тук насреща идват акумулаторните коли, които позволяват на децата да имат свое мини превозно средство, което да управляват сами. 

Акумулаторните коли са сред най-желаните играчки от малките състезатели. Ще ги намерите в добре заредените магазини за играчки и в разнообразие от модели и цветове. Но нека преди това ви запознаем с техните характеристики и как да изберете правилната.

Какви са характеристиките на акумулаторните коли?

Акумулаторните коли са предназначени за деца от 3 до 8-годишна възраст. В зависимост от модела, колите са подходящи за деца с тегло до 30 кг. Те изглеждат досущ като оригиналните автомобили, но се захранват с батерии от 6 или 12V. Едно зареждане осигурява приблизително 90 минути непрекъснато шофиране. 

Скоростта, с която се движи една такава кола е между 3 и 8 км/ч, като максималната се равнява на скоростта на бързо ходене. Всички модели имат и дистанционно управление, което може да се управлява от родителите, ако децата са още прекалено малки. 

Хубавото на акумулаторните коли е, че освен забавни, развиват и фината моторика на децата. На практика мъниците от ранна възраст овладяват основната техника на шофирането. 

Как да изберете правилната акумулаторна кола за малкия състезател? 

Изборът на правилната акумулаторна кола не е никак лесен. Разнообразието от такъв е почти също толкова голямо, колкото и на истинските. По-долу ще обсъдим факторите, на които да обърнете внимание при закупуването на такава играчка. 

Цялостно качество

Използваният материал за направата на колата трябва да е здрав и издръжлив. Обикновено изработката е от пластмаса, която трябва да е качествена и достатъчно гъвкава, за да не се счупи, когато колата се удари в нещо, а да поеме удара. 

Батериите също не са за подценяване. За да сте сигурни, че те няма да се изтощят бързо, изберете кола с батерии 12V, които да са с високо качество за максимална издръжливост и производителност. 

Гаранция

За този вид кола няма да е необходимо каско или да я обслужвате редовно в оторизиран сервиз, но е много важно да сте сигурни, че тя идва с гаранция. Ако нещо се случи с любимата играчка на вашето дете, ще искате да се поправи възможно най-бързо и качествено. Доверете ни се.

Управление и контрол

Повечето коли имат два режима на управление – детето да шофира самостоятелно, използвайки педалите и волана, или чрез дистанционно, управлявано от родителя. Това е удобно, тъй като позволява на децата да играят с играчката както като по-малки, така и като пораснат. 

Допълнително оборудване

Някои производители оборудват моделите с различни аксесоари, които да направят колите да изглеждат още по-реалистично. 

Това могат да бъдат:

  • Отварящи се врати;
  • Реалистични гуми;
  • Вграден mp3 плейър;
  • Светлини и др. 

Всичко това е напълно разбираемо да се отразява на крайната цена на играчката.

Желанието на детето

Това е може би най-важният елемент при избора. Обърнете внимание на любимите цветове или колите, които харесва детето ви. Можете да намерите мини версия на някои от най-известните марки като Mercedes, BMW и Audi. 

В добре заредените магазини за детски играчки ще намерите акумулаторни коли за всеки вкус. Те са не само в разнообразие от цветове и модели, но и имат някои екстри като отварящи се врати, светещи фарове и др. Всичко това ще допринесе за забавната и реалистичната игра на малките състезатели.

Back to top button