Хасково

Обявиха 2 май за неучебен ден в Хасково и Димитровград

2 май е обявен за неучебен ден в общините Хасково и Димитровград.

Така учениците ще почиват шест дни по време на Великденските празници в периода от 1 до 6 май включително. Това става със заповеди на кметовете Станислав Дечев и Иво Димов.

„Взех решение да обявя 2 май 2024 година за неучебен ден във всички училища на територията на община Хасково. Убеден съм, че децата и учителите имат нужда от зареждаща почивка преди тежките държавни зрелостни изпити и външно оценяване през месеците май и юни. Затова се надявам по време на предстоящите светли Великденски празници да успеят да съберат нови сили и да покажат високи резултати на матурите и изпитите“, написа във Фейсбук Дечев.

От Регионалното управление на образованието коментираха пред Haskovo.info, че засега други общини в Хасковска област не са ги уведомили да обявяват 2 май за неучебен ден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Даскал
Даскал
12.04.2024 13:03 13:03

Поздравления!Едно разумно решение!

Иванов
Иванов
12.04.2024 13:35 13:35

Браво на кмета,така се прави.Поздравления.

Анонимен
Анонимен
12.04.2024 21:37 21:37

Работодателите да взимат пример.

Back to top button