Регион

4 служби с полицейска операция на граничните пунктове

4 служби участват в полицейска операция по граничните пунктове на страната, съобщават от МВР. Става въпрос за ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“.

Съвместните екипи включват служители на Гранична полиция, ГДБОП, Агенция „Митници“ и НАП. Контролира се пропускателния режим – разчета и ротацията на служителите, работещи в рискови за корупция зони или изпълняващи рискови за корупция дейности.

Задачата на операцията е недопускане на преминаване на недекларирани стоки без да бъдат платени дължимите митнически такси и данъци.

АкцияЕкипите контролират и реда за проверките на преминаващите през гранични пунктове хора и превозни средства. В рамките на превенцията на корупционни практики и злоупотреба със служебно положение проверяващите провеждат вторични беседи с преминалите през митническа и гранична проверка пътници за установяване на евентуални проблеми и инциденти.

АкцияАкцията се реализира по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който вчера беше на посещение на ГКПП „Капитан Андреево“ с вътрешния министър на Германия.

АкцияТя е съгласувана с Министерството на финансите. Заложената цел е засилено противодействие на контрабандата и други престъпления през държавната граница, допълват от вътрешното ведомство.

Акция

Почти 4 пъти са намалели опитите за преминаване на българо-турската граница

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button