Регион

Отпуснаха по 2 000 лв. на бъдещи медицински сестри в Свиленград

Договорите на първите стипендианти на Община Свиленград в медицински специалности подписа и връчи кметът арх. Анастас Карчев.

Верена Калчорова, Катя Димитрова, Виолета Айгърова и Ивелина Карнобатлиева получават еднократна годишна стипендия от 2 000 лева от бюджета на общината. Те са от Свиленград, студенти редовна форма на обучение в специалност „Медицинска сестра“. След завършването си ще практикуват професията на територията на община Свиленград за минимум 3 години.

Финансовото подпомагане е по инициатива на общинското ръководство и с решение на Общинския съвет, който прие Правилник за условията и реда за отпускане на стипендии на студенти от общината, обучаващи се в професионални направления „Медицина“ и „Здравни грижи“. Целта е да се осигури необходимият кадрови ресурс за общинските лечебни заведения, здравни и социални услуги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button