Хасково

Предлагат изместване на водопроводи в Хасково

Две докладни с предложение за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива по реконструкцията и изместването на водопроводи ще разгледа на предстоящата си сесия общинският съвет в Хасково.

Едното предложение е за етернитов водопровод, захранващ резервоар „Радарите“ и втори от резервоара до кранова шахта с регулатор.

Двата водопровода минават през частни имоти, което прави невозмъжна поддръжката им, както и отстраняването на аварии, се казва в докладната.

Предлага се изместването на водопровод от улица „Бял камък“ от улица „Пловдивска“ и до резервоар „Бирена“, както и изграждане на водопровод по улица „Бял камък“ в участъка от улица „Розова долина“ до улица „Пловдивска“.

Водопроводът минава през гробищния парк, което също прави невъзможна поддръжката му и отстраняването на аварии.

Сесията на общинския съвет е насрочена за 26 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.04.2024 13:50 13:50

май над тях е плануван строеж на нещо, на което му пречат водопроводите и за да не е за тяхна сметка преместването се обявява от общината.

Марина
Марина
18.04.2024 15:10 15:10

А кога ще оправите водопровода на улица Петрич? Защо никога не се говори за тази улица? Неудобна ли е за някои хора? Нито асфалт, нито нищо по плана, който го има от десетилетия. Някой го е страх, че няма да може да си посее още 5 корена домати ли какво? Още 35 години ли да чакаме? Общината и Екопрогрес, кога ще обърнете внимание на хората тук?

Щон
Щон
18.04.2024 16:01 16:01

НЕ САМО ВОДОПРОВОДИТЕ НО И ЦЯЛОТО НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ НА ВиК ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗМЕСТЕНО В СМЕТИЩЕТО

Back to top button