Любопитно

Млади астрономи се включиха в състезанието „Пътуване към Космоса“

Състезанието по астрономия „Пътуване към Космоса“ се проведе в Националната астрономическа обсерватория с планетариум „Джордано Бруно“ в Димитровград, съобщават от общината.

То беше открито от заместник-кмета Яшо Минков и в участваха общо осем отбора от единадесет училища. На първо място се класира отбор „Орион“ от ОУ „Христо Ботев“ в село Крепост. Второто място спечели отбор „Галактически изследователи“ от ОУ „Пенчо Славейков“, а на трето място се нареди отбор „Марсианци“ от ОУ „Д. Н. Матевски“ в Меричлери.

Тимът на победителите включва петокласниците Ани Боянова, Атанас Атанасов, Кирчо Божидаров, Милан Бинчев и Моника Ангелова. Те блеснаха със знанията си по астрономия и спечелиха за първи път златните медали. Учителката им по „Човек и природа“ Яница Димова сподели, че е била уверена в знанията на своите възпитаници и се е надявала да влезнат в тройката. Победата е дошла изненадващо за нея, но е била напълно заслужена.

СъстезаниеСъстезанието се проведе под формата на игра, в която децата трябваше да подреждат планетите от Слънчевата система, да илюстрират лунно затъмнение, слънчево затъмнение, лунните фази и да отговарят на астрономически въпроси. То има за цел да популяризира науката астрономия, да затвърди и обогати знанията на учениците за Космоса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button