Хасково

Предлагат тричленен одитен комитет на Община Хасково

Предложение за определяне състава на одитен комитет на Община Хасково внесе в общинския съвет кметът Станислав Дечев.

Съгласно Закона за вътрешния одит в публичния сектор общините трябва да сформират одитни комитети, които се състоят от 3 до 5 членове, включително председател. Най-малко две трети от тях следва да са външни за организацията хора.

Съставът на одитните комитети се определя от Общинския съвет след провеждане на процедура за подбор по Наредбата за определяне състава и дейността на одитните комитети в организациите от публичния сектор, се казва още в докладната.

Със заповед на кмета е определен числен състав на одитен комитет от трима членове. Проведена процедура за подбор на трима външни членове, която е завършила на 18 април. За членове на одитния комитет се предлагат Емилия Александрова, Марияна Ушева и Мирослав Георгиев.

Мандатът на членовете е 3 години. Одитният комитет се задължава да провежда заседания най-малко веднъж на два месеца. Външните членове получават възнаграждение в размер на една минимална работна заплата за месец. За месеците, през които няма проведени заседания, възнаграждения не се дължат, е уточнено в докладната записка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button