Хасково

Скандали при завръщането на стария общински съвет в Хасково

След касирането на изборите за общински съветници в Хасково днес първо заседание проведе старият общински съвет.

В началото на сесията клетва положиха петима нови общински съветници – Севджан Иляз на мястото на починалия Росен Атанасов от ДПС, Драгомир Андонов на мястото на отказалия се Антони Пашов от „Демократична България“, Тодор Топалов на мястото на Евгени Христов от ДБ, Васил Митев на мястото на Стоил Стоилов от ГЕРБ и Мария Делчева на мястото на Димитър Лозков от ГЕРБ, който е кмет на село Узунджово.

СесияВ ябълката на раздора се превърна докладна за обявяване за частна общинска собственост поземлени имоти в селата Книжовник и Долно Войводино във връзка с изграждането на фотоволтаиците там.

Камен Тодоров от БСП прочете декларация, в която каза, че общинският съвет не е училище и в него трябва да има хора с морал.

Тодор Топалов поиска докладната да бъде оттеглена за следваща сесия и да бъде разгледана от новия общински съвет, защото сегашният бил нелегитимен. Това обаче не беше прието.

Независимият съветник Георги Пеев каза, че общинският съвет е на път да направил голям „резил“, защото веднъж е взел решение да покани инвеститор, а сега е възможно да го изгони.

СесияКамен Тодоров изрази съмнение около сериозността на инвеститора, последва размяна на реплики с Делян Делчев от ГЕРБ, който изпусна нецензурна фраза, Тодоров се обиди и групата на БСП напусна заседанието. Преди това Богдан Кирилов каза, че е срам за общинския съвет да се допуска такъв език.

Междувременно докладната беше приета с 29 гласа „за“, 6 – „против“ и 1 – „въздържал се“.

СесияСъветниците дадоха съгласие и възложиха на кмета Станислав Дечев да придвижи цялостната законова процедура за разширяването на Централните гробища в Хасково. Камен Тодоров препоръча да се обърне внимание и на гробищата по селата.

Haskovo.info припомня, че президентът Румен Радев насрочи новите избори за общински съветници в Хасково на 23 юни.

Окончателно: Нови избори за Общински съвет в Хасково

Насрочиха изборите за общински съветници в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ОбсХво
ОбсХво
26.04.2024 13:40 13:40

Мафията, в лицето на общинските съветници от герб и дъпъсе, отново си гласуваха голямо фотоволтаично пиршество!

blabla
blabla
26.04.2024 14:21 14:21

КТ от ВиК инж, се преквалифицира във ФЕЦ инж. Не иска парка да се осъществи, защото къщицата му в Кандака(Книжовник),ще гледа панелите, и няма да му е приятноооооо

Back to top button