Спорт

Григор Димитров отпадна в първия кръг на турнира в Мадрид

Григор Димитров отпадна в първия кръг на Мастърс 1000 турнира в Мадрид, Испания, съобщават от федерацията по тенис.

Българинът отстъпи с 2:6, 7:6 (4), 3:6 пред 18-годишния чех Якуб Меншик в двубой, който продължи повече от два часа и половина.

За Димитров това беше първа загуба в първи двубой на турнир от началото на годината. Хасковлията успя да реализира само един пробив в целия двубой и така и не успя да се адаптира към изключително силния начален удар на тийнейджъра от Чехия.

За Гришо сега предстои участие на Мастърс 1000 турнира в Рим, след което и в „черешката на тортата“ в сезона на клей в Европа – „Ролан Гарос“.

Григор започна силно срещата и с гейм на 0 откри резултата. В ответната игра Димитров пропусна 4 възможности за пробив, което впоследствие се оказа фатално за него в сета. Меншик направи силна серия и след 6:2 и два пробива взе първата част.

През втория сет пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, в който Димитров се наложи със 7:4 точки и изравни резултата.

Във финалната трета част българинът допусна брейк за 0:2, който успя веднага да върне за 1:2. Нов, финален пробив на Меншик за преднина 5:3 сложи точка на спора, след което чехът затвори срещата в своя полза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button