Любопитно

Нови отличия спечели хасковската Школа по народно пеене „Зора-Зорничка“

Децата от Школата по народно пеене „Зора-Зорничка“ към НЧ „Зора-1982“ в Хасково с вокален педагог Иванка Топузова бяха високо оценени на XIII-то издание на Международния фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова“.

Празникът, посветен на 90 години от рождението на Кичка Савова (1934-2018) събра в родното й село Сладун стотици изпълнители от над 70 градове и села. Той премина под патронажа на Министерството на култура и Института за етнология и фолклористика с музей при БАН.

Журито с председател доц. Вихра Баева награди Сиана Емилова и Йордан Захариев с участие в майсторски клас, ръководен от една от любимите ученички на Кичка Савова – гл. ас. Дарина Славчева, доктор по музикално и танцово изкуство. Специалната награда на БНР – Кърджали -получи Теодора Евтимова. С 2 златни медала за Теодора Евтимова и Адриана Андреева, 4 сребърни за Габриела Илиева, Даяна Асенова, Елица Вълчева, Микаела Демирева и 5 бронзови медала за Симона Захариева, Ружда Енвер, Ванеса Синапова, Дария Митева и Даниел Христов бяха отличени изпълненията на младите хасковски певци.

ФолклорНа Лазаровден трио „Аида“ с ръководител Иванка Топузова участва в конкурса „Османското владичество и борбата за освобождение в народните песни“ в Скобелево. Той бе организиран за пети път от местното читалище „Искрица 1901“.

ФолклорЖурито с председател тракийският певец Тодор Кожухаров отличи със специалната награда, златен медал и парична премия изпълненията на триото Елица Вълчева, Теодора Евтимова и Адриана Андреева, които се явиха и като индивидуални изпълнители и отново извоюваха златни медали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button