Хасково

Започна подмяната на магистрален водопровод в Хасково

Започна подмяната и реконструкцията на магистрален водопровод по булевард „Васил Левски“ в Хасково, съобщават от ВиК.

Той захранва с вода голяма част от града. Проектът предвижда подмяна на 535 метра стоманен водопровод с тръба от съвременния материал полиетилен висока плътност. Старата тръба е положена през 70-те години на миналия век и е с отдавна изтекъл експлоатационен срок. Планира се и подмяна на всички сградни водопроводни отклонения по трасето и монтиране на пожарни хидранти.

Работите ще се извършват в локалното платно на булевард „Васил Левски“ в близост до газстанцията и бензиностанцията на изхода за Димитровград.

Ремонт„Проектът е много важен за водоснабдяването не само на кварталите, които пряко се захранват с вода от този водопровод, но и за цялата водоснабдителна система на Хасково, тъй като многобройните аварии по него нарушават експлоатационните характеристики на мрежата“, коментира управителят на ВиК инж. Божидар Желязков. Работата започва след издаването на разрешителното за строеж от общината, като от водното дружество се ангажират да следят стриктно за качеството на ремонта и сроковете за изпълнението му.

РемонтДейностите трябва да приключат за 45 дни. През това време са възможни нарушения на водоснабдяването в кварталите „Орфей“, „Любен Каравелов“, части от „Кенана“ и „Куба“.

РемонтПрез почивните дни за Великден не се предвижда спиране на водата. След това от ВиК ще предупреждават предварително хасковлии за евентуални нарушения на водоподаването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рилски
Рилски
29.04.2024 13:47 13:47

ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ ПАК ЩЕ ДЪРЖАТ ХАСКОВО БЕЗ ВОДА ПРЕЗ
ЛЯТОТО

Анонимен
Анонимен
29.04.2024 17:35 17:35

Що за магистрален водопровод е това, като тръбите му са с по-малък диаметър от улуците на къщата ми…смешници!!! Затова ще си плащаме пре-скъпата и негодна за пиене вода, и ще стоим на сух режим с такива крадливи некадърници!!!

Last edited 13 days ago by Анонимен
Марина
Марина
29.04.2024 17:41 17:41

А улица Петрич в кв Изгрев, кучета ги яли там хората. Да си чакат още 35 години, защото нямат изгода да направят пътя и водопровода. Подигравка е това с хората, нямате срам!

Мика
Мика
29.04.2024 21:12 21:12

Честито! Заем се взема за подмяната! Некадърници

Супер Марио водопроводчикът
Супер Марио водопроводчикът
30.04.2024 2:40 2:40

Коментарите не ме учудват. Искаме да няма аварии, ама мрънкЯме като сменят тръбите, че понякога през деня ще сме без вода. Ей това е българина – хем иска голям к*р да го е*е, хем да не го боли.

Last edited 12 days ago by Супер Марио водопроводчикът
Back to top button