Любопитно

И Купата на кмета от фестивала на камерния танц отпътува за София

Националното училище по танцово изкуство в София спечели Купата на кмета от фестивала на камерния танц, който се проведе от 26 до 28 април в Хасково.

Haskovo.info припомня, че танцьорите от НУТИ – София спечелиха и Купата на кмета от другия хасковски фестивал – „Вълшебен свят“.

Много силно представяне записаха хасковските танцови формации „Тангра“ и „Рона“, които спечелиха много медали.

ФестивалУспешно представяне имаха и децата от професионалните танцови училища.

ФестивалЗа първа година бяха раздадени награди за новосъздадено произведение за фестивала. При българските народни танци беше отличен „Ладували са моми“ на хореографа Илиян Захариев, абитуриент в НУТИ – София, танцова формация „Фолклорна Искра“ в столицата.

ФестивалПри класическите танци победител е „Крадливата сврака“ на хореографа Татяна Костова от ЦПЛР – Варна. Наградата за характерните танци е за „Грузински танц „Самаия“ с хореограф Велизар Николаев от ДТШ „Талант“ – Ябланица. При съвременните танци отличието е за „Странен плод“ на хореографа на „Рона“ Милена Налбантова.

Както Haskovo.info писа, във фестивала на камерния танц се изявиха 550 участници от 50 колектива.

Купата на кмета от „Вълшебен свят“ замина за София

С фолклорен концерт започна фестивалът на камерния танц в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.04.2024 23:40 23:40

Организацията на този фестивал е под всякаква критика. Как може децата да ги викат в даден час, а самия Младежки център да не е отворил и те да стоят минимум 30мин. вън на студа. Започват с най-малката възрастова група, след което карат децата да стоят цял ден да чакат дали ще вземат медал. Толкова ли е сложно да се започне с дадена възрастова група, която да изиграе определените видове танци, след което да ги наградят и да продължат със следващата възрастова група или след всеки вид танц и възрастова група да кажат кои са победителите??? Не съм присъствал на такъв объркан фестивал. Повече няма да си доведа детето, то самото вече не желае да участва на този фестивал и ще споделям на всички за безпорядъка относно организацията. Добре замислено, но зле изпълнено.

Back to top button