Регион

Партиите се разбраха за състава на СИК в Димитровград

Представителите на партиите и коалициите в 49-то Народно събрание се разбраха за определяне състава и ръководствата на СИК в община Димитровград за евроизборите и вота за народни представители на 9 юни.

На проведените консултации кметът Иво Димов и секретарят Венета Колева запознаха представителите на парламентарно представените партии с предложението за формиране на секционните избирателни комисии. На срещата в разговорите като представители на политическите сили бяха Димитър Витанов (ГЕРБ-СДС), Хасан Бакир и Катя Панева (ПП-ДБ), Бахар Юсуф (ДПС), Венета Стоянова („Възраждане“), Пламен Панев („БСП за България“) и Пламен Стоянов („Има такъв народ“).

90 са секциите на територията на общината. 736 ще са членовете на СИК. Най-много – 185 места в тях ще има Коалиция ГЕРБ-СДС, следвана от КП „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 169 места, ПП ДПС с 103 места, ПП „Възраждане“ 99 места, Коалиция „БСП за България“ и партия „Има такъв народ“ ще разполагат с 90 места в секционните комисии. Местата в ръководствата на СИК и местата за членовете се разпределят по изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите на СИК. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК. Председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Партиите и коалициите приеха направеното предложение от кмета и разпределението състава на ръководствата на СИК да е както следва:
„ГЕРБ-СДС“ – 26 председателски места, 26 – зам.-председатели, 26 – секретари и 106 членове. ПП-ДБ – 24 председателски места, 24 – зам.-председатели, 24 – секретари и 97 – членове.

„ДПС“ – 14 председатели, 14 – зам.-председателя, 13 – секретари, 62 – членове. „Възраждане“ – 13 председатели, 13 – зам.-председателя, 13 – секретари и 60 – членове. „БСП за България“ – 8 председатели, 9 – зам.-председатели, 9 – секретаря и 64 – членове. „Има такъв народ“ – 5 председатели, 4 – зам.-председателя, 4 – секретари и 77 – членове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button