Хасково

Наложиха 3 000 лв. гаранция на майка на три деца, издирвана в Германия

3 000 лева гаранция и забрана да напуска страната наложи Хасковският окръжен съд на 37-годишна майка на три деца, която е издирвана от властите в Германия.

Срещу българката е издадена европейска заповед за арест за провеждане на наказателно производство за отвличане, като предвиденото наказание е до 5 г. затвор. Тя е задържана на 5 май при опит да излезе от страната през ГКПП „Капитан Андреево“.

Жената е живеела в Германия, като властите там са искали да й отнемат децата, защото не е можела да се грижи за тях по здравословни причини. През ноември миналата година обаче тя се е прибрала в България с децата си.

Според хасковския съдебен състав липсва двойна наказуемост предвид изложената фактическа обстановка на извършеното деяние. Същото отговаря на чл. 182 ал. 2 от Българския наказателен кодекс, което обаче не визира престъпление отвличане, а неизпълнение на указани правила.

Съдиите преценяват, че цялостното поведение на майката е насочено към съхраняване и обезпечаване на здравето, живота и социалната сфера на трите й деца. Те са записани на училище в България, като затова е уведомила служба „Закрила на детето“.

Наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кирил Милев
Кирил Милев
08.05.2024 7:31 7:31

На Запад много обичат да отнемат деца от родителите! Мръсна система!

Анонимен
Анонимен
08.05.2024 8:43 8:43
Отговор до  Кирил Милев

Умрял ти някой за отрочетата. На никого не му трябват чужди деца. Ако не схващате идеята зад отнемането на деца от родители, значи по-добре да ви ги отнемат. Важен е интересът на децата.

Back to top button