Любопитно

Очакват близо 500 участници на фолклорния фестивал в Мустрак

490 участници се очакват на втория фолклорен фестивал „Запели са, заиграли край Сакар“ на 11 май на празника на църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в свиленградското село Мустрак.

52 ще са певческите групи, а 35 ще са индивидуалните изпълнители от Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Сливенска, Ямболска и най-много от Хасковска област. Те ще бъдат оценявани от жури в състав: известният певец на Тракия и България – Тодор Кожухаров, Ваня Папазова – дългогодишен експерт в отдел „Хуманитарни дейности“ на Община Свиленград и Тончо Тончев – хореограф и ръководител на танцови състави, роден в село Мустрак.

Изпълнители от 5 до 90-годишна възраст ще се състезават за златни, сребърни и бронзови медали. Инициативният комитет на фестивала е подготвил съвместно с журито за най-добре отличилите се купи, плакети и статуетки.

Началото ще бъде в 9 часа поради многото желаещи да пеят на фолклорния празник. В 12 часа е официалното откриване на фестивала от кмета на община Свиленград арх. Анастас Карчев.

След награждаването в 19 часа е празничната програма за жителите и гостите на село Мустрак с Тодор и Донка Кожухарови и Танцов ансамбъл „Южняци“ с художествен ръководител и хореограф Васко Димов от Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button