Любопитно

Представят историята на българската артилерия в Димитровград

Изложбата „Родена край Одрин“ ще бъде открита на 15 май от 17 часа в Историческия музей в Димитровград, съобщават от общината.

Тя е организирана от димитровградския музей и този във Велико Търново, като представя моменти от историята на съвременната българска артилерия, основите на която се поставят в битките на Балканската война.

Ще бъдат представени фотографии от Държавен военен исторически архив, РИМ-Габрово, лични архиви на ген. Йеротей Сирманов, Николай Гичев, Симеон Цветков и модели и диорами на артилерийски системи, които са били на въоръжение в Българската армия през годините.

Моделите са повече от 70 в мащаб 1/35 и са изработени от моделистите от „Манта модел клуб“, „Scale Models Club – Bulgaria“ и моделистите Ангел Йовчев, Ангел Димитров, Борислав Асенов, Валентин Велков, Валентин Горанов, Георги Цанков, Красен Георгиев, Калин Меродийски, Стефан Стефанов, Цветелин Иванов, Чавдар Георгиев.

Авторите на изложбата Симеон Цветков и Стефан Стефанов от РИМ-Велико Търново са включили и два по нови клона от развитието на артилерията – ракетно въоръжение и бронетанкова техника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button