Любопитно

Хубаво време и много настроение на „Китна Тракия“ в Хасково

58-ото издание на Националния събор за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува“ беше официално открито в парк „Кенана“ в Хасково.

„След два дни дъжд в Хасково днес слънце озарява всички поляни на „Кенана“. Убеден съм, че именно вие всички – танцьори, хореографи, певци и музиканти, докарахте хубавото време тук. Вие, които отдавате всичко, пазите народното творчество и го предавате на следващите поколения, сте този фестивал“, каза в приветствието си кметът Станислав Дечев.

Всички се хванаха на хоро под съпровода на оркестър „Славяни“ от Стара Загора и Симоне Маркова.

Китна ТракияВ конкурсната програма са включени 32 певчески групи, 14 танцови групи, осем ансамбъла, 40 индивидуални изпълнители, а съставите, представящи народни обичаи, са три. Изпълнителите се изявяват на две сцени.

Китна ТракияЗа втора поредна година на събора пристигна и Танцов клуб „Балкан“ от турския град Одрин с ръководител Мария Чъкърък. Те са в Хасково със съдействието на Генералното консулство на България в Одрин и лично на генералния консул там Борислав Димитров.

Китна ТракияОт 18 часа на първа сцена на Кенана концерт ще изнесат Представителен танцов ансамбъл „Златна Тракия“ и Народен оркестър при Община Хасково.

Китна ТракияВ съпътстващата програма има базар на народни занаяти и кулинарни щандове.

Китна ТракияЗа неделя от 16 часа е предвидено и кулинарно-музикално шоу на Иван Звездев и Ана Мария. От 18 часа за първи път на сцената на събора ще е концерт-спектакълът на Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ – Бургас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ченге
ЕКС ченге
11.05.2024 15:38 15:38

Някой ще каже ли къде е старата естрада и колко струва тая простотия която е сега?
Колко парици се откраднаха КОЛКОООО…?

кУренякъ
кУренякъ
12.05.2024 13:15 13:15

Тва питане е към КМЕТА май аъъъъ…

Back to top button