Любопитно

Хасковско училище почете патронния си празник със спектакъл

Хасковското ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отбеляза вчера своята 139-та годишнина в Младежкия център. Днес Българската православна църква почита Св. равноапостоли Методий и Кирил.

Традиционно училището отбелязва своя патронен празник с Дни на св. св. Кирил и Методий, които тази година включиха в себе си изложба и открити бинарни уроци, посветени на делото на славянските първоучители, както и концерт на духовия оркестър в един от физкултурните салони на училището.

Кулминацията на поредицата мероприятия обаче се оказа нетрадиционното събитие под надслов „Нощ на театрите“. То се провежда за втора поредна година. След неочаквано големия успех през изминалата учебна година екипът на училището решава именно с него да чества патронния празник.

ПразникСама по себе си, Нощта на театрите включва драматизации на различни литературни произведения, изучавани в училище с цел децата да осмислят по-добре текстовете и да съумяват да съпреживяват чувствата и взаимоотношенията на героите.

Събитието бе открито от първокласниците, които завъртяха публиката със своята „Приказна въртележка“. След тях целият четвърти клас излезе на сцената, за да разиграе неконвенционалната драматизация „Снежанка и седемте бизнесмена“. Както и през изминалата година шестокласници изиграха своята интерпретация на „Радини вълнения“, а седми клас показаха своите професионални умения и дори успяха да разплачат аудиторията със своята авторска постановка, базирана на Вазовата драма „Хъшове“.

Между отделните драматизации вокалната група към училището се изяви с няколко изпълнения, а вокалният педагог в училището Джансу Дауд представи свои ученички с фолклорни песни и дори за последното изпълнение излезе на сцената заедно със своя ученичка от начален курс.

ПразникПо време на концерта се връчиха и наградите за ученик и учител на годината. Кадер Гюнай Емин, седмокласничка и председател на ученически съвет за втора поредна година, получи плакет и подарък за своята усърдна работа, отличен успех и активно участие в училищния живот.

ПразникУчител на годината стана Милена Минчева, учител по БЕЛ, който вече трета година преподава в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. В речта си тя благодари на своите ученици, на колегите си, но най-вече на директора Иванка Стоянова, която й е гласувала доверие, дава поле за развитие на своите учители и не спира да демонстрира висока професионална етика и амбиции да развива училището.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.05.2024 22:41 22:41

Честит празник!

Back to top button