Спорт

Чакат Бойко да рита срещу „Герганин извор“ в Бисер

Антон Попов и Петър ВълчевФутболен клуб „Витоша“ от Бистрица, по-познат като „Тигрите“ от Бистрица, в който се състезава премиерът Бойко Борисов, вероятно ще бъде първият гост на терена в Бисер. Това обявиха днес от футболния съюз за пресконференция в Хасково, на която разказаха и как върви възстановяването на наводнения през февруари стадион в селото.

Очаква се веднага след откриването на терена премиерът да порита срещу местния отбор „Герганин извор“, каза директорът на направление „Първенства и турнири“ към БФС Антон Попов. Дотогава предстоят още довършителни работи.

От началото на ремонта са изнесени 725 кубика кал. Възстановено е тревното покритие и се почистват съблекалните. БФС е отпуснал близо 20 000 лева за ремонта. Предстои да бъдат поръчани и около 250 седалки за публиката, каквито преди наводнението не е имало.

Клубът пък кандидатства за 50 000 лева от Министерството на спорта, с които да бъде възстановена оградата на съоръжението, каза президентът му Петър Вълчев. Чакат и обещаните от Борислав Михайлов екипи.

Междувременно отборът тренира и играе официалните си мачове на стадион „Хеброс“ в Харманли. Очаква се бисерският терен да е готов през есента, а напролет от БФС ще организират турнир за деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button