Спорт

Григор се класира за четвъртия кръг на Ролан Гарос след труден успех

Григор Димитров се класира за осминафиналите на „Ролан Гарос“, съобщават от федерацията по тенис.

Най-добрият български тенисист спечели трудно доиграването на двубоя срещу Зизу Бергс (Белгия) с 6:3, 7:6 (6), 4:6, 6:4. Срещата, която започна в петък и беше прекъсната заради дъжд при 6:3, 2:1, бе доиграна тази вечер на централния корт „Филип Шатрие“ и продължи общо близо 4 часа.

Макар да загуби третия сет и да имаше сериозни затруднения при начален удар, хасковлията съумя да затвори двубоя и да се класира за трети път в кариерата си за осминафиналите в Париж. Гришо приключи срещата с 37 печеливши удара и 42 непредизвикани грешки. Бергс, който започна участието си в турнира от квалификациите, също бе с отрицателен баланс – 40 уинъра и 44 грешки.

Време за почивка за световния №10 няма да има. В неделя Димитров ще се изправи срещу поляка Хуберт Хуркач (№8 в схемата) в спор за място на четвъртфиналите на втория за сезона турнир от Големия шлем.

Двубоят е на „Сузан Ланглен“, а при победа Димитров за първи път в кариерата си ще достигне до финалната осмица на „Ролан Гарос“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button