Хасково

Вой на сирени и поднасяне на цветя за Деня на Ботев в Хасково

С вой на сирени и поднасяне на цветя Хасково отбеляза 148 г. от гибелта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Тържественият ритуал за Деня на Ботев се проведе при паметника на поета революционер пред читалище „Заря“ с участието на духовия оркестър.

Сред официалните лица бяха кметът Станислав Дечев със своите заместници Мария Вълчева и Динко Тенев. Цветя поднесоха представители на политически партии, организации и граждани.

Паметник11-годишната Михаела Милчева изпълни стихотворението на Иван Радоев „Ветровете кръстосват над Вола“.

До паметника на Христо Ботев беше поставена пръст от козлодуйския бряг, дарена през 2021 г. от д-р Теодосий Андровски. Пръстта се съхранява в Регионалния исторически музей в Хасково.

На 1 юни на площад „Свобода“ не се проведе традиционната заря-проверка за Деня на Ботев заради участието на хасковските военнослужещи на учение на полигона „Корен“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button