Избори 2024 - Предизборни публикации

Атанас Зафиров, водач на БСП в Хасково: Основният ни съюзник са гражданите

„Аз съм оптимист за тези избори. Основание за това ми дават нашите ежедневни срещи с хората. Водим кампания очи в очи“, коментира водачът на листата на „БСП за България“ в 29 МИР – Хасково Атанас Зафиров, който участва в среща със симпатизанти в зала „Хасково“.

Той посочи, че при разговорите с хората са се сблъскали и с ужасяващи проблеми – регионът оставал на дъното в страната по размер на брутен вътрешен продукт на глава от населението, лоша инфраструктура, сринато здравеопазване и некачествено образование. Заместник-председателят на БСП се ангажира тези проблеми да са в дневния ред на парламентарната група в 50-ия парламент.

„На финала сме на една динамична и активна кампания. Благодаря на всички наши симпатизанти и активисти, които положиха усилия да се поздравим с успех. Основният ни политически опонент е партия ГЕРБ, моделът Бойко Борисов, на задкулисието и завладяната държава“, каза още водачът на БСП.

Той обаче подчерта, че основният им враг е ниската избирателна активност, която води след себе си опасността от нова политическа криза и непредставителност на парламента. Към това можело да се добави и конституционна криза заради направените поправки в Конституцията.

„Сегашното служебно правителство е политическо и това поставя под съмнение честността и редовността на изборите“, заяви Зафиров. Апелът на БСП към останалите партии е всички заедно да положат усилия, за да спасят вота и призовават българските граждани да гласуват, за да се преодолее ниската избирателна активност. Така би се обезсмислил купеният вот и да се придаде по-голяма представителност. Атанас Зафиров призова да се гласува със сърце и разум, за да се изберат хората, които не са подвели българските граждани и са неотстъпни в своите обещания.

БСПХасковската листа беше подкрепена от бившия социален министър Георги Гьоков, който според Зафиров е илюстрация, че в България може да се прави социална политика. „Наличието на БСП в управлението може да даде социална сигурност и спокойствие“, посочи кандидатът за народен представител.

БСП залага на мира на фона на бушуващата в близост война в Украйна, категорични са кандидатите за народни представители от партията. Някои сили, свързани основно с последното управление, правили всичко възможно да намесят България в този конфликт. БСП обаче имала последователна политика и очаквала от българските представители в Европейския парламент сред първите им приоритети да бъдат битката за мира и разрешаването по мирен път на конфликта.

Изборите 2 в 1 заедно с европейските са положителни, защото в момента на масата е съдбата на цяла Европа, каза Зафиров. В Хасково беше и кандидатът за евродепутат на „БСП за България“ Филип Попов, който каза, че дълги години са работили заедно с Атанас Зафиров в парламента, който изпълнявал своите ангажименти и никога не отстъпвал от тях. Попов изрази надежда, че на 9 юни с №24 Хасково ще направи правилен избор за повече чуваемост и фокус на държавата към областта, което може да бъде осигурено от Зафиров.

БСПВтората в листата на БСП за народни представители Смиляна Нитова каза, че през миналите мандати от партията са доказали, че са предвидима политическа сила. „БСП единствена не се поддаде и продаде – каквото обещаем го изпълняваме. Поели сме ангажименти и трябва да ги изпълним“, допълни Нитова.

Атанас Зафиров призова лявомислещите хора да не се поддават и да не гласуват за партии ментета, които крадат техния вот и после го хвърлят в коша. Те били създадени единствено да крадат гласова от БСП, която се стреми да бъде реалната алтернатива на по думите му това предателско управление. Голямото ляво обединение вече било факт и то около БСП, където са социалдемократи, еколози, тракийци, български патриоти, честни комунисти. „Основният ни съюзник в тези избори са българските граждани“, обяви Атанас Зафиров.

БСП

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button