Регион

Главчев на Капитан Андреево: Осигурени са парите за разширението на пункта

Трите гранични пункта между България и Турция ще бъдат модернизирани и разширени, за да поемат нарастващия трафик, съобщи служебният премиер Димитър Главчев при посещение на ГКПП „Капитан Андреево“.

Първият етап предвижда реконструкция на сегашните и изграждане на нови трасета, за да се увеличи пропускателната способност. Обществената поръчка беше обявена под условие ако се намери финансиране от близо 50 млн. лв. То вече е осигурено, категорични са Главчев и директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов. Срокът да се случат тези дейности е 12 месеца.

3 г. пък ще са необходими за изграждането на изцяло нов терминал на няколко стотин метра на север от съществуващия граничен пункт. Той ще е с изцяло нови трасета за леки и товарни автомобили. Там тепърва предстои да бъде изготвен проект

ПосещениеСкоростен път трябва да свързва граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“, за да се облекчи още повече трафика между двете страни, коментира служебният регионален министър Виолета Коритарова.

И тази идея тепърва ще бъде анализирана, за да се прецени дали ще се ползват съществуващи шосета или ще се изгражда изцяло ново трасе.

Предвиждат реконструкция на ГКПП „Капитан Андреево“ за 50 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.06.2024 11:08 11:08

Работещи инспектори трябва да се назначат за да върви трафика
Не е проблема в територията на Пункта
Системата Наш-човек докато работи
Няма да спрат опашките на камиони

АНОНИМ
АНОНИМ
06.06.2024 14:55 14:55

ТАКА НЕ СЕ НАМЕРИХА ПАРИ ДА СЕ ОПРАВИ ЦЯЛАТА ВОДОПРЕНОСНА МРЕЖА НА ХАСКОВО ! А ИНАЧЕ СЕ ПРАЩАТ ПАРИ ОТ ЕВРОПА , КЪДЕ ЛИ ОТИВА ПОДЯВОЛИТЕ ? ОТГОВОРА ГО ЗНАЕТЕ , ПРОСТО СЕ ПРАВИТЕ НА УДАРЕНИ С МОКЪР ПАРЦАЛ ! ХА ХА ХА !

Back to top button