Хасково

Гласуваме за Европейски парламент и за Народно събрание

Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание се провеждат днес в страната.

Изборният ден започва в 7 и свършва в 20 часа. След този час до гласуване се допускат само избирателите, които чакат пред изборното помещение, като член на комисията събира документите им за самоличност. Гласуването може да продължи не по-късно от 21 ч.

Секционните избирателни комисии в Хасковска област са 483. В 344 от тях ще се гласува с машина. Подвижните секции в региона са 13.

В изборите за Европейски парламент кандидатите са 418 – един е независим, а останалите са в листите на 30 партии и коалиции.

Кандидатите за народни представители в 29 МИР – Хасково са 226 и са в листите на 20 партии и 11 коалиции. Те се борят за 8 мандата.

Имащите право на глас в изборите за народни представители са 226 485, а за евроизборите – 203 765. Разликата се дължи на изискването за уседналост на лицата, за да могат да гласуват за изборите за Европейски парламент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button