Хасково

Проблеми с машини и първа жалба на изборите в Хасковско

Изборният ден в Хасковска област е открит, като от сутринта има проблеми с две от машините. Извършени са и 9 замени на неявили се членове на секции, съобщи председателят на РИК Добромир Якимов.

Машините в СИК 9 в Тополовград и СИК 50 в Меричлери са отпечатали празни разписки за единия от двата вота. Извикани са техници, а от ЦИК са разпоредили в такива случаи на избирателя да бъде разрешено да гласува и на хартия.

В 7 часа сутринта е постъпила жалба за разлепени агитационни материали в близост до секция в хасковския квартал „Република“, като е разпоредено тяхното премахване.

ИзбориВ СИК 10 в хасковското ОУ „Любен Каравелов“ рано сутринта имаше проблем с машината, който бързо беше отстранен.

Избиратели срещат проблеми с гласуването на машина, като някои не успяха да упражнят и двата си вота, защото неволно бяха избрали да гласуват само за единия.

ИзбориДругаде членове на секции се объркваха с четирите изборни кутии, като бюлетини или разписки от машината се пускаха в неправилната урна. От РИК посочиха, че има указания при броенето те да бъдат преместени в един и същ куп.

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че на сградата на читалище „Заря“, която е в ремонт, няма бележки, че СИК 37 и 38 са преместени в ОУ „Христо Смирненски“.

ИзбориHaskovo.info припомня, че отново заради ремонтни дейности СИК 39 от Обединените ученически общежития, както и СИК 40, 41, 42, 44 и 46 от ОУ „Никола Вапцаров“ са преместени в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

От полицията допълват, че изборният ден е започнал без сериозни нарушения на обществения ред. Над 500 служители на МВР, отговарят за реда в изборния процес.

От началото на седмицата до вчера са издадени общо 37 удостоверения за гласуване в областта.

Местят 8 хасковски секции за изборите заради ремонти

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button