Избори 2024 - Предизборни публикации

Силната листа за общински съветници на „Спаси Хасково“ е гарант за обществения интерес в следващия Общински съвет

Листата на „Спаси Хасково“ и този път се състои от хора, които имат доказан опит в основни сфери – благоустройство, архитектура, спорт, образование, икономика, здравеопазване и земеделие.

„Смятаме, че точно сега това, че нямаме политически опит е наш плюс. Състоянието на нашата община, която е в перманентна криза, най-добре го показва. Хасково се превърна в затихващ град, в който никой не желае да инвестира точно заради лошото управление на ГЕРБ.“, заяви арх. Валентин Маринов, от „Спаси Хасково“.

Формацията и на тези избори се явява с мандата на партия „Ние идваме“ с номер 60 в бюлетината. Благодарение на експертите си „Спаси Хасково“ има най-добре разработената управленска програма, в която са заложени конкретни решения на най-наболелите проблеми в общината. Това включва мерки за справяне с трафика, бездомните кучета, привличането на инвестиции, спорта и образованието, възстановяване на зелените площи и други аспекти на местното самоуправление.

За разлика от другите листи, тази на „Спаси Хасково“ има най-много архитекти и инженери, което е ключово, когато става въпрос за местното самоуправление. През Общинския съвет минават за одобрение всички документи, определящи развитието на града и населените места на територията на общината. Общинските съветници имат правомощията да задължат кмета да промени своята политика. Те имат право да внасят предложения, които касаят всеки един аспект от живота в общината.

„Изключително важно е всички да знаем, че Общинския съвет е този, който в крайна сметка взима всички решения. Кметът само предлага“, напомни Марин Райчев председател на „Спаси Хасково“. Точно затова е важно кого гражданите изпращат да ги представлява в Общинския съвет. От неговите решения зависи дали Хасково ще има индустриална зона, дали ще има качествени пътища и тротоари, да бъдат привлечени инвестиции и подобряване на качеството на живот като цяло.

В листата са популярната гражданска активистка Нели Чакалова, уважаваният архитект Горан Апостолов, легендата на бокса в Хасково Делчо Манолов, известният фотограф Христо Тотев, софтуерният инженер Борислав Митрев, д-р Павел Павлов.

„Още когато се създаде „Спаси Хасково“ бях сред учредителите защото знам, че с хората в тази гражданска инициатива има значение какво ще направим. От нас зависи в какъв град искаме да живеем. Затова трябва и да поемем своята отговорност.“ сподели Христо Ангелов, който също е в листата, в която опредено се откроява силно присъствие на млади активни хора.

Кандидатите за общински съветници на „Спаси Хасково“ вярват, че местното управление трябва да е повече в ръцете на гражданите отколкото политиците. Всеки от тях има какво да даде на Хасково и иска да го направи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button