Хасково

Гледат при закрити врати мярката на 22-годишния, задържан с 3.5 кг. кокаин

Хасковският окръжен съд гледа при закрити врати мярката за неотклонение на 22-годишния Стоян Маринов от Сливен, който на 11 юни беше задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ с 3.510 кг. кокаин на стойност 730 080 лева.

Обвиняемият в контрабандата изрази желание в началото на заседанието да даде обяснения за случилото се. От прокуратурата поискаха журналистите да напуснат залата, за да не се изнесат факти и обстоятелства, които са следствена тайна.

По-късно от пресслужбата на съда съобщиха, че Стоян е оставен в ареста. „Въпреки дадените обяснения, съдът намира, че към настоящия момент предположението за извършено престъпление и за авторството му е достатъчно обосновано за целите на настоящия процес“, посочват от ХОС.

Ако бъде признат за виновен го грозят от 15 до 20 г. затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева. „В случая опасността от укриване или извършване на престъпление се предполага от закона заради предвиденото високо наказание, макар че обвиняемият не е осъждан“, допълват от съда.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив

АрестHaskovo.info припомня, че Маринов пътуваше сам в лек автомобил от България за Турция. Колата беше отклонена за щателна митническа проверка, при която в тайник в двигателния отсек бяха намерени 3 пакета с кокаин.

Операцията е осъществена по информация от ДАНС, допълват от МВР.

Задържаха 22-годишен с 3.5 кг. кокаин в колата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Истината
Истината
15.06.2024 10:07 10:07

Всичко младичко търси голямата и бърза пара, на почти никой не му се работи.

Анонимен
Анонимен
15.06.2024 19:28 19:28

Жалко за момчето от 15 до 20 години затвор вие нормални ли сте за убийство давате 2 3 години младо момче е може да се поправи…. ненормалници…

Back to top button