Любопитно

„Златна Тракия“ ще представя България на световен фестивал

Хасковският ансамбъл „Златна Тракия“ заминава с голямата представителна формация за участие в престижния световен фестивал Op Roakeldais, който ще се проведе във Варфум, Нидерландия, съобщават от общината.

Това е фестивал с традиции, който се провежда за 57-ми път. Op Roakeldais е най-големият годишен международен танцов и музикален фестивал в Нидерландия.

„Горди и щастливи сме, че ансамбъл „Златна Тракия“ е единственият, избран да представи България и града ни на този световен форум“, съобщи ръководителят на ансамбъла Златка Тимонова.

Във фестивала нашите красиви момичета и момчета ще танцуват на една сцена с формации от САЩ, Кения, Тайланд, Гана, Аржентина, Мексико, Колумбия, Турция и Словакия. Страни от цял свят, но представителите от Европа са само „Златна Тракия“ от България и състав от Словакия.

На престижния световен танцов форум се представя многообразието от танцови групи от цял свят. Фестивалът Op Roakeldais се характеризира със специална атмосфера на братство, приятелство и много забавления, казват организаторите.

Освен концертите на танцовите групи, всеки ден ще има музикални изпълнения на известни, световни групи и диджеи. Организират се и работилници, където всички страни обучават публиката в традиционни народни танци, игри и музика.
Предвидени са и детски следобеди за повече от 1 200 деца и над 2 000 младежи. Танцьорите на „Златна Тракия“ ще се включат и в танцовия парад по улиците на Warffum.

От 26 до 30 юни ансамбъл „Златна Тракия“ ще бъде лицето на България и Хасково на Op Roakeldais.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button