Любопитно

Самодейците на Крепост покориха и Белоградчик

Фолклорният хор на читалище „Селска пробуда – 1927“ в димитровградското село Крепост спечели първата награда на традиционния фестивал „От Тимок до Искър“ в красивия Белоградчик. За пръв път в него участва състав от Хасковска област.

Самодейците, облечени в автентични носии на повече от 120 години, излязоха на сцената в амфитеатъра „Гъбите“, вкопан всред самите скали. Те впечатлиха журито още с първата си песен, емблематичната за Крепост „Изникнала е чурешка“.

Последва бавна жътварска песен, с която тракийки показаха, че са със заслужен статут на представителен за страната ни хор. След това прозвуча един от най-големите хитове на състава „Сън сънувах, Недо ле“.

ФестивалПървата награда, придружена с парична премия за певческата формация, получи Димитрия Русева, кмет на селото и участник в състава.

ФестивалНа сцената се качиха и младите надежди в танцовото изкуство от състава „Омайници“. Те се представиха много добре, а финал на фестивала даде наскоро създаденият към читалище „Селска пробуда – 1927“ танцов състав „Омая“. Те изпълниха три хора, които им донесоха почетното четвърто място.

Фестивал

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button