Регион

Отказаха да освободят от ареста обвинен за контрабандата на 3.5 кг. кокаин

Пловдивският апелативен съд отказа да промени мярката за неотклонение на 39-годишния Стефан Иванов от „задържане под стража“ в по-лека.

Haskovo.info припомня, че той беше задържан за опита за контрабанда на 3.510 кг. кокаин на стойност над 730 000 лева. На 11 юни на изход на ГКПП „Капитан Андреево“ беше задържан 22-годишния Стоян Маринов от Сливен. Иванов е с обвинение за подбудител и помагач. Той е карал колата, в която беше открита дрогата. Преди границата оставил в нея Маринов и наблюдавал от бензиностанция какво се случва.

Хасковският съд ги остави в ареста, като и двете мерки се гледаха при закрити врати, за да не се изнесе следствена тайна. Двамата задържани имат различни версии.

Според пловдивските магистрати обаче обоснованото подозрение за съпричастността на Иванов не е разколебано. Срещу него има друго дело за наркотици в Окръжен съд – Сливен, което не е завършило и обвиняемият се води неосъждан.

Съдът прецени, че само по себе си здравословно състояние на бащата на обвиняемия, както и бременността на приятелката му, не са основания за промяна на мярката за неотклонение.

С оглед тежестта на предвиденото в закона наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева, се извежда презумпцията за опасност от укриване и извършване на престъпление. Така той остава в ареста.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Втори задържан за кокаина на Капитан Андреево

Гледат при закрити врати мярката на 22-годишния, задържан с 3.5 кг. кокаин

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button