Регион

Обвинение за директор на общинско предприятие за присвояване на 10 000 лева

Директорът на Общинското предприятие „Благоустрояване“ в Димитровград е с обвинение за длъжностно присвояване на пари, съобщават от прокуратурата.

В качеството му на длъжностно лице Тихомир Гочев е присвоил сумата от 10 000 лева, която му е била поверена да пази и управлява. Посоченият от прокуратурата период, в който парите са присвоени, е в последните 5 години.

От 2019 година досега като директор на общинското предприятие обвиняемият продавал материали, произведени в предприятието като не отчитал получените пари, а ги присвоявал, се казва в съобщението.

При претърсване в жилището на обвиняемия са намерени и иззети банкноти в лева и евро и други вещи, имащи значение за образуваното наказателно производство. Гочев е с мярка „подписка“.

Кметът на Димитровград Иво Димов коментира пред Haskovo.info, че след сигнал преди 2 месеца общината се е самосезирала и в предприятието е назначена вътрешна проверка. Резултатите от нея ще бъдат предадени на прокуратурата.

От днес Тихомир Гочев е отстранен от длъжност директор на общинското предприятие „Благоустрояване“, допълни Димов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.06.2024 14:48 14:48

Браво на кмета аз като хванах директор в злоупотреби преди 13години в Хасково бях дисциплинарно уволнен от зам кмет!

Budala
Budala
28.06.2024 10:47 10:47
Отговор до  Анонимен

Бащицата не уволняваше себеподобни

Back to top button