Любопитно

„Лято в музея“ за свиленградските деца

Пешеходен тур „История и памет“ беше организиран в Свиленград като част от програмата „Лято в музея“ за работа с деца, разработена от Историческия музей в града.

Групата посети Градския парк и паметниците там, научи за проявения героизъм от българите по време на Балканската война, за първите авиатори от летище Мустафа паша. Какви са били първите самолети, участвали в тази война, те разбраха от макета на самолет „Блерио“, с който е летял героят поручик Христо Топракчиев. Макетът е поставен във фоайето на Общинска администрация в Свиленград.

ДецаДецата научиха интересни факти за бубарството и копринарството, дало името на града. Те разгледаха експонати от фонда на музея, много от които са дарени от граждани.

Първото занятие по рисуване от програмата „Лято в музея“, проведено в Арт галерията предложи създаване на пъстри картини с риби с темперни бои и колаж от цветни хартии върху платно. Любопитно бе и творческо забавление с изобразителната техника „кредов картон“ или „техника на издраскване“, която представя графиката като изкуство.

„Лято в музея“ ще продължи със занимания по грънчарство, плетене на една и две куки, бродиране, запознаване с игрите от времето на бабите и дядовците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button