Любопитно

Ансамбъл „Звездица“ се завърна с награди от фестивал в Гърция

Димитровградският ансамбъл „Звездица“ се завърна от фолклорен фестивал в Гърция със специална грамота и плакет.

Четвъртият паневропейски детско-юношески фолклорен фестивал се проведе в Егио, община Патра. На брега на Коринтския залив си дадоха среща 9 ансамбъла от 7 държави.

Освен домакините, представени бяха Грузия, Украйна, Египет, Турция, Сърбия. От България бяха формациите на „Звездица“ и „Луди млади“ от Пловдив.

Звездица„Звездица“ представи 3 различни програми с танци от Тракия, Родопи, Пирин. Пътуването беше белязано от много танци, музика, нови приятелства, плажни емоции, красиви пейзажи.

ЗвездицаЗрителите имаха възможността да се радват на изпълнената от „Звездица“ танцова постановка „На мегдана“ – Полегнала е Гергана, с участието на детската и юношеската група на ансамбъла.

ЗвездицаДимитровградчани се представиха за пръв път в Гърция. Участието беше посветено на 30 години ансамбъл „Звездица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button