Любопитно

50 таланти от школи по пеене и вокални групи получиха подаръци от „Хасково рок“

Двудневният фестивал „Хасково рок“ стартира тази вечер на площадка „Спартак“.

На сцената бяха подарени музикалните инструменти, закупени от кампанията на „Хасково рок“. Кметът Станислав Дечев връчи подаръците на школите, които тази година получават щедър жест от рок-публиката в Хасково, допълват от общината.

Музикални уредби и комплекти микрофони получиха: Детска група „Узунджовче“ към НЧ „Пенко Пенков – 2013“ – Узунджово, където има 16 талантливи деца на възраст от 6 до 16 години, Детски състав за народни песни и танци „Веселие“ към НЧ „Цвят-1898“ – Узунджово с ръководител Димитър Димитров, обединяващ 14 деца на възраст от 8 до 14 години, Детска вокална група „Дъга“ към НЧ „Светлина-1926“ – Въгларово с ръководител Станка Стоянова, където пеят 8 деца и Детска фолклорна група към НЧ “Пробуда-1905” – Криво поле с ръководител Севда Гигелова с 12 деца от 4 до 9 клас.

Фестивал„Когато настъпи това време на годината съм много щастлив, защото Хасково се превръща в център на фестивали и културни събития. А „Хасково рок“ е най-мащабното от тях“, каза в приветствието си Дечев.

Фестивал„Щастлив съм, че за поредна година успяваме да изпълним нашата мисия – да поканим на голямата сцена млади рок-групи от Хасково и региона. Това е шансът на тези талантливи млади музиканти да се срещнат с публиката и шансът на публиката да оцени колко страхотни са те“, каза още градоначалникът.

ФестивалВ първата вечер на сцената излязоха младите рокаджии от STATE OF MIND и RUNT от Хасково и ХАЛА от Димитровград. Кулминацията на вечерта е гостуването на рок-класиците от КОНКУРЕНТ.

ФестивалТази година благотворителната акция на „Хасково рок“ е посветена на Никол, Дани и Рени, които се нуждаят от средства за лечение. Парите събрани по време на рок-феста ще бъдат разпределени между трите деца.

ФестивалУтре от 20 часа на откритата сцена в Хасково ще забиват: КЕРАНА И КОСМОНАВТИТЕ, ХАНГАР 42 и ODD CREW. Входът е свободен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button